Кремль оприлюднив своє бачення роботи поліцейської місії ОБСЄ

Про контроль поліцейською місією ОБСЄ російсько-українського кордону на непідконтрольній Києву території Донбасу без згоди на те представників невизнаних «республік» не може бути й мови.

Таку думку, передаючи позицію керівництва РФ щодо введення на Донбас поліцейської місії ОБСЄ, висловив прес-секретар Володимира Путіна Дмитро Пєсков, пише «Слово і Діло» з посиланням на «РИА Новости Украина».

«Ми вважаємо, що такі рішення приймати абстраговано від точки зору представників Донбасу неможливо. Такі рішення не мають перспектив до імплементації», – наполягає він.

Пєсков підкреслив, що під час нічних переговорів щодо Донбасу між лідерами «нормандської четвірки» йшлося виключно про лінію розмежування, а дискусія про формат поліцейської місії буде продовжена.

«Йдеться про лінію розмежування. Тут важлива згода ополченців, представників Донбасу. І перед тим, як формалізувати якесь загальне розуміння, потрібно, напевно, досягти розуміння в плані конфігурації місії», – додав Пєсков.

Нагадаємо, раніше експерт Тристоронньої групи на переговорах у Мінську Ольга Айвазовська висловила свою думку з приводу того, яким повинен новий формат роботи ОБСЄ на Донбасі.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО