Порошенко обговорив з Олландом і Меркель продовження санкцій проти Росії

Президент Петро Порошенко провів телефонну розмову з главою Франції Франсуа Олландом і федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель, під час якого обговорили питання безпеки на Сході України і варіанти продовження санкцій проти РФ.

Про це вони говорили під час телефонної розмови, повідомляє «Слово и Діло» з посиланням на прес-службу глави держави.

«У ході розмови були скоординовані позиції щодо продовження санкцій проти РФ напередодні саміту G7 в Японії», – повідомляє прес-служба Порошенка.

Співрозмовники також наголосили на важливості продовження діалогу зі звільнення всіх заручників.

«Президент України наголосив на необхідності дотримання режиму припинення вогню з боку бойовиків і допуску ОБСЄ до всіх ділянок кордону для припинення постачання російської зброї на окуповану частину Донбасу», – йдеться в повідомленні.

Співрозмовники погодилися, що головною умовою для продовження політичного врегулювання ситуації є безпека.

«Президент України наголосив на важливості розгортання на Донбасі збройної поліцейської місії. Глава держави звернувся до Німеччини як головуючої в ОБСЄ країні з проханням прискорити опрацювання відповідних пропозицій», – зазначили на Банковій.

Як раніше повідомлялося, верховний представник ЄС із закордонних справ Федеріка Могеріні заявила, що Євросоюз має намір в липні продовжити санкції проти Росії.

Президент Порошенко неодноразово закликав західних лідерів продовжити режим санкцій проти Росії.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО