Нищук пояснив, чому не вніс закон «Про кіно» вчасно

Кабінет міністрів доручив народним депутатам підготувати законопроект про підтримку вітчизняного кінематографу, який міністр культури Євген Нищук обіцяв внести ще минулого тижня.

Про це сказав сам Нищук у коментарі журналісту «Слова і Діла».

«Законопроект практично на виході, але наразі завис у комітеті з питань культури та духовності. Є певний момент з одного питання щодо мови й начебто вже виходять із цього піке», – розповів глава Мінкульту.

Він пояснив, що його міністерство не стало ініціатором законопроекту, тому що «через нас було би довго». «Тому вирішили довіритися, як-то кажуть, комітету з питань культури та духовності. В принципі, зараз ніби дійшли згоди й усе залежить від комітету, який власне й подасть його найближчим часом», – сказав Нищук.

Нагадаємо, 6 травня міністр культури заявив, що до 13 травня в парламенті буде зареєстрований проект закону «Про кіно». Однак відповідного документу Рада так і не побачила.

Станом на сьогодні «Слово і Діло» зафіксувало 7 обіцянок Нищука. Три з них він виконав, дві – провалив, а ще два його зобов’язання перебувають у процесі виконання.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО