Як виконують свої обіцянки мери Дніпропетровська, Полтави, Сум і Харкова?

«Слово і Діло» продовжує порівнює відповідальність мерів українських обласних центрів. Сьогодні на черзі міські голови Дніпропетровська, Полтави, Сум і Харкова – Борис Філатов, Олександр Мамай, Олександр Лисенко та Геннадій Кернес відповідно.

Борис Філатов

На рахунку мера Дніпропетровська на сьогодні 55 обіцянок, що менше, ніж у інших мерів. Із цієї кількості ми залишаємо тільки ті, які Філатов роздав на посаді міського голови. В підсумку в активі Бориса Альбертовича залишається 30 «мерських» обіцянок. До слова, Філатов 19 листопада 2015 року був призначений мером уперше. Решта міських голів того дня стали мерами вдруге.

Із цієї кількості 2 обіцянки він провалив.

Зокрема, Філатов не проввів обіцяних відкритих конкурсів на заміщення вакантних посад.

Ще 3 обіцянки Філатов виконав. Так, як і обіцяв дніпропетровський мер, фракція «БПП «Солідарність» приєдналася до коаліції в міській раді Дніпропетровська. Загальний рівень відповідальності цього політика – 36%.

Олександр Мамай

Олександр Мамай вже вдруге обіймає посаду мера Полтави. За цей час він роздав 148 обіцянок. Із цієї кількості за свій нинішній термін він дав 5 обіцянок, які мають статус «у процесі».

Всього Мамай провалив 70 своїх зобов'язань. Наприклад, він не впорався з ремонтом більше сотні під'їздів у 2015 році.

Виконав полтавський мер 68 своїх обіцянок. Зокрема, як і обіцяв, Мамай відремонтував дахи 55 будинків.

Рівень відповідальності Мамая є найвищим серед представлених – 46%.

Олександр Лисенко

Олександр Лисенко керує Сумами вже вдруге. В його активі на сьогодні 86 обіцянок. За першу каденцію він роздав 75 ​​обіцянок, з яких провалив 35 і виконав 26. Статус «у процесі» мають інші 12 обіцянок.

Так, Лисенко не представив у 2015 році стратегічний план розвитку Сум, а також не поставив місту 9 тролейбусів.

Будучи обраним вдруге, Лисенко роздав на сьогодні 12 обіцянок. Із цієї кількості одна обіцянка є виконаною – обрати на конкурсній основі директора КП «Електроавтотранс».

Рівень відповідальності Лисенка є найнижчим із представлених – 31%.

Геннадій Кернес

Одіозний харківський мер Геннадій Кернес перебуває на своїй посаді також вдруге. За своє перебування на посаді він роздав 173 обіцянки.

З цієї кількості він провалив 76 зобов'язань.

Так, він не впорався з ремонтом 1400 під'їздів у 2014 році, а також підготовкою міста до зими 2015/16. Ще одна провалена обіцянка Кернеса – відновити знесений пам'ятник Леніну на майдані Свободи. Також, що цікаво, харківський мер не впорався з обіцянкою вдягти на 9 травня 2014 року георгіївську стрічку.

Виконаних обіцянок у Кернеса 69.

Харківський мер, зокрема, дотримав слова й замінив 1000 старих автобусів. Також Кернес виконав свою обіцянку перемогти на мерських виборах 2015 року.

Після виконання цієї обіцянки, тобто знову ставши мером Харкова, Кернес роздав ще 3 обіцянки. Серед них одна є виконаною – Харківська міська рада та обласна державна адміністрація звернулися до Кабміну для отримання субвенції на забезпечення житлом учасників АТО та їхніх сімей.

Рівень відповідальності Кернеса - 40%.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО