Бойовики поширюють на Донбасі чутки про диверсії ЗСУ – Тимчук

Народний депутат України, координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук розповів про чергові «страшилки» проросійських бойовиків.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це Тимчук написав на своїй сторінці в Facebook.

За словами Тимчука, бойовики поширюють інформацію про «підготовку ССО України спільно з підрозділами 14-ї омбр ЗСУ» деяких провокацій, «пов'язаних із масовою загибеллю людей».

«Також у відповідних зведеннях фігурує якийсь «літак без розпізнавальних знаків», за допомогою якого ЗСУ нібито застосують хімічну зброю, а також ідеться про активізацію радіотехнічної розвідки з боку українських військ», – сказав Тимчук.

Він не виключив, що таким чином керівництво 1-го АК «ДНР» готує провокації із загибеллю мирного населення для подальшого звинувачення ЗСУ.

«Після неадекватної заяви ватажка «ДНР» Захарченка про намір розстрілювати представників поліцейської місії ОБСЄ в разі її початку «МГБ ДНР» і «МГБ ЛНР» отримали завдання «знайти» в окупованих районах низку «українських шпигунів-диверсантів», нібито підготовлених американськими інструкторами. Ці «диверсанти» мають зізнатися в намірах «підривати шахти» та «знищувати інспекторів ОБСЄ», – додав Тимчук.

Нагадаємо, за минулу добу бойовики самопроголошених республік на маріупольському напрямку застосували заборонені Мінськими домовленостями міномети.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО