У Мін'юсті вимагають від Луценка звільнити 400 прокурорів

Міністр юстиції Павло Петренко закликав генерального прокурора Юрія Луценка звільнити близько 400 працівників органів прокуратури в рамках люстрації правоохоронних органів.

Про це Петренко заявив журналістам, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

«Я розраховував на те, що генпрокурор виконає своє зобов'язання, свою обіцянку, – він завершить люстрацію та звільнить тих осіб, які потрапляють під люстрацію, а це близько 400 осіб, які були визначені Мін'юстом», – заявив Петренко.

Петренко вважає, що новий генпрокурор зможе реформувати прокуратуру, оскільки сам не із системи й «пройшов усі політичні переслідування».

Раніше стало відомо, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура перевірить на предмет незаконного збагачення суддів, які пройшли переатестацію.

Нагадаємо, що Генеральна прокуратура не планує вносити до парламенту подання про притягнення будь-яких народних депутатів до кримінальної відповідальності.

Відзначимо, що Павло Петренко дав 96 обіцянок, з яких виконав 59. Коефіцієнт ефективності політика досить високий – 61%. З повним переліком обіцянок міністра можна ознайомитися на сторінці.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО