Гройсман розповів, чому він був проти призначення Ковальчука до Кабміну

Глава українського уряду Володимир Гройсман пояснив, що до призначення Віталія Ковальчука представником Президента в Кабінеті міністрів у нього були деякі принципові позиції, яким суперечило це кадрове рішення.

Однак зрештою йому вдалося знайти порозуміння з Президентом, розповів Гройсман у інтерв'ю «Українській правді», передає «Слово і Діло».

«Були якісь для мене важливі позиції, які я вважав можливими при моєму входженні на посаду прем'єр-міністра. Я це виклав, ми знайшли порозуміння й рішення (про призначення Ковальчука – Ред.) було ухвалено», – прокоментував ситуацію прем'єр-міністр.

Разом із тим, відповідаючи на питання журналіста, чи справді Гройсман спочатку категорично відмовлявся працювати з Ковальчуком, прем'єр не став цього заперечувати.

«Я такий, який є. Я не можу змінюватися, бути жорсткішим або м'якшим. З багатьох питань я є досить жорстким. Це чесно, без лукавства. Все інше – це дискусія про формування професійного уряду. Була дискусія про те, яким буде цей уряд – Кабмін технократів або політичний уряд. Це має бути ефективний та адекватний уряд, який вирішує завдання, котрі перед ним стоять. А час складний, важкий. А отже, й рішень непопулярних буде багато, але вони мають бути чесними. І в цьому відповідь на Ваше запитання», – зазначив він.

Нагадаємо, раніше, коментуючи призначення Ковальчука, політолог Володимир Небоженко зауважив, що таким чином Глава держави створює конфліктні групи всередині уряду.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО