Турчинов вчергове порівняв Росію з Радянським Союзом

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов заявив, що сьогоднішня політика Росії схожа на тоталітарний Радянський Союз.

Про це він сказав у своєму зверненні з нагоди Дня пам’яті жертв політичних репресій, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу «Народного фронту».

«Сьогодні Україна вшановує пам'ять жертв політичних репресій. Суха статистика свідчить, що внаслідок політичних репресій загинули понад півмільйона українців. А скільки їх пройшли сталінськими таборами, сибірськими поселеннями, зазнали жорстоких катувань та переслідувань», – заявив Турчинов.

За його словами, те, що відбувалося у СРСР, зараз відбувається в Російської Федерації під президентством Володимира Путіна. Турчинов сказав, що політичні репресії стали нормою в сучасному російському житті.

«Те, що відбувалося в Радянському Союзі, сьогодні відбувається в тоталітарній путінській Росії, де політичні репресії стали нормою життя, так само як і на окупованих нею територіях, зокрема, в Криму. Саме там, як і 72 роки тому, знову відбувається геноцид корінного кримськотатарського народу», – зауважив секретар РНБО.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО