Рада припинила повноваження тимчасової комісії з питань майбутнього

Віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко оголосила про припинення роботи тимчасової спеціальної комісії з питань майбутнього.

Як повідомляє «Слово і Діло», комісія пропрацювала більше року й припинила своє існування відповідно до регламенту.

«Я нагадую вам, що тимчасова спеціальна комісія Верховної Ради була створена 22 квітня 2015 року, й, враховуючи, що відповідно до частини 8 статті 85 закону України «Про регламент Верховної Ради України», термін повноважень тимчасової спеціальної комісії не може перевищувати одного року з дня її утворення, оголошую, що повноваження тимчасової спеціальної комісії припиняються», – заявила Геращенко.

До складу комісії входило 10 депутатів. Головою комісії був народний депутат від «Самопомочі» Олексій Скрипник.

Раніше в інтерв’ю «Слову і Ділу» народний депутат Віктор Галасюк, що також входив до складу комісії, розповів про мету її роботи. «Створення комісії з питань майбутнього – це не українське ноу-хау, такі комісії діють у більшості парламентів країн Європейського Союзу. Головним завданням є побачити ключові глобальні тренди – технологічні, соціальні, економічні – та хоча б контурно спроектувати бажане майбутнє країни через 10-20 років. Не менш важливо потім забезпечити інструменти досягнення мети», – заявив тоді нардеп.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО