Насалик придумав, як знизити тарифи на гарячу воду

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України планує переведення теплових електроцентралей з газу на вугілля, щоб знизити вартість підігріву води центрального водопостачання.

Про це під час засідання Кабміну заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на телеканал «112 Україна».

«Газ у нас піднявся, але вугілля в ціні не піднялося, й ті теплокомуненерго, які генерують від вугілля, не підвищать ціну ні на тепло, ні на гарячу воду. Ті об'єкти, які в нас чисто з газу, це в основному Харків, Львів, ось ми зараз представляємо проекти їх повної модернізації», – повідомив глава відомства.

Ігор Насалик зазначив, що в Києві також можна перевести ТЕЦ із газу на вугілля, але лише частково.

«Київ буде розбитий на дві частини: половина буде забезпечуватися вугіллям, інша – газом. Але хочуть усе ж зробити такий мікс та знизити загальну цінову вартість на гарячу воду, в тому числі й тепло, від прогнозованої ціни», – сказав Насалик.

За його словами, в Міністерстві зараз роблять все для того, щоб перевести деякі ТЕЦ безпосередньо на вугілля. «За технічними можливостями 45% міста Києва ми зможемо забезпечити вугіллям, а це означає, що ціна (на підігрів води – Ред.) практично не змінилася», – уточнив він.

Нагадаємо, у зв'язку з підвищенням ціни на газ для українських споживачів із 1 травня майже на 60%, за підрахунками Мінекономрозвитку, підвищаться ціни на теплопостачання та гарячу воду.

Як повідомлялося раніше, віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко запевнив, що держава зможе забезпечити субсидіями всіх, кому буде складно оплачувати комунальні послуги за новими тарифами.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО