Розенко про нові комунальні тарифи: субсидій вистачить усім

Читать на русском
Розенко запевнив, що держава зможе забезпечити субсидіями всіх, кому буде складно розраховуватися за комунальні послуги.

Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко запевнив, що держава зможе забезпечити субсидіями всіх, кому буде складно оплачувати комунальні послуги за новими тарифами.

Про це він заявив на своїй сторінці в Facebook, пише «Слово і Діло».

«Коштів у Державному бюджеті України вистачить для того, щоб надати субсидії всім, хто внаслідок підвищення тарифів потребуватиме допомоги від держави. За нашими розрахунками, кількість субсидіантів в наступному опалювальному сезоні зросте приблизно до 7,5-8 млн родин. Тому ми чітко можемо сказати, що тих 40 млрд грн, які зафіксовані в Державному бюджеті на субсидії, нам вистачить», – запевнив Розенко.

Як зростуть тарифи після підвищення Кабміном ціни на газ?Уряд України 27 квітня 2016 встановив єдину ціну на природний газ для всіх категорій споживачів, тим самим здійснивши давню мрію відмовитися від перехресного субсидування в економці країни.

Також Розенко пообіцяв, що якщо виникне потреба у виділенні додаткових коштів, то уряд оперативно внесе зміни до Державного бюджету й покриє всі видатки.

Віце-прем’єр підкреслив, що всім, хто раніше вже оформив субсидію, вона буде автоматично переоформлена з 1 травня.

«Усі, хто відчуває, що йому складно буде сплачувати за новими тарифами, подавайте на субсидію вже зараз. Адже навіть якщо в неопалювальний період субсидія буде нульовою, то в опалювальний сезон вона автоматично буде збільшена на суму відповідної компенсації», – закликав віце-прем’єр.

Нагадаємо, 27 квітня Кабінет міністрів скасував пільгову норму в 200 кубометрів газу для населення й встановив єдину ціну на блакитне паливо.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: