В Україні різко зросли продажі нових автобусів

Українська економіка продовжує відновлюватися, за підсумками чотирьох місяців 2016 року український ринок нових автобусів показав впевнене зростання в 2,3 рази в порівнянні з аналогічним періодом 2015 року.

Всього з січня по квітень в Україні продали 345 нових автобусів, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укравтопром».

Лідером продажів став український виробник марки АТАМАН, продукція якої зайняла близько третини ринку (продано 109 автобусів). За рік компанія поліпшила показник продажів в п'ять разів.

Автобуси марки РУТА, вироблені на заводі в місті Часів Яр (Донецька область), виявилися на другому місці по продажах, охопивши 16% ринку. За період з січня по квітень на дороги України вийшли 56 нових РУТ, або на 8% більше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

На третьому місці російські ПАЗи, що зайняли 12% ринку нових автобусів. При цьому реалізація автобусів марки ПАЗ в Україні збільшилася в 4,5 рази до 41 шт.

Четверту сходинку рейтингу і 11% ринку (37 автобусів) зайняла російська марка ГАЗ. Свій результат річної давності ГАЗ збільшив в 2,5 рази.

Замикають п'ятірку лідерів автобуси запорізького автозаводу марки I-VAN, які охопили 10% продажів. З початку року було зареєстровано 36 нових I-VAN в порівнянні з 1 шт. за той же період минулого року.

Нагадаємо, що промислове виробництво в Україні показало зростання в лютому 2016 року вперше за три роки і склало 7,6% в порівнянні з аналогічним місяцем 2015 року.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО