Росія порушила базові принципи міжнародного права – Держдеп

Анексією Криму, розгортанням важкого озброєння, тисячами військових уздовж міжнародних кордонів і підтримкою сепаратистів Росія порушила основоположні принципи міжнародного права.

Про це заявив 5 травня в Польщі заступник держсекретаря США Ентоні Блінкен, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Радіо Свобода».

«Ці принципи є фундаментальними правилами, які лежать в основі міжнародного порядку, який ми разом прагнемо будувати, підтримувати й за необхідності міняти», – зазначив Блінкен.

За його словами, через їх заперечення Росія прагне внести роз'єднання до трансатлантичного альянсу, підірвати єдність і сприяти невдачам демократичних держав.

Блінкен підкреслив, що кордони та територіальна цілісність держави не можуть бути змінені за допомогою сили.

«Всі члени міжнародного співтовариства пов'язані загальними правилами й мають заплатити за невиконання взятих на себе зобов'язань», – підкреслив він.

Заступник держсекретаря підтвердив наміри США й далі підтримувати Україну, а санкції щодо Росії мають тривати до повного виконання нею Мінських домовленостей.

Відзначимо, США неодноразово запевняли, що не знімуть санкції з РФ до повернення Криму Україні.

В Державному департаменті США також постійно закликають Росію повпливати на бойовиків, щоб ті припинили обстріли на Донбасі.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО