Одеська міськрада відмовилася розслідувати розгін «антитрухановського Майдану»

Радник Міхеіла Саакашвілі Саша Боровик заявив, що Одеська міська рада відмовилась голосувати за створення комісії з розслідування подій у ніч на 26 квітня, коли невідомі силою розігнали мітинг проти мера міста Геннадія Труханова.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

«Одеська міськрада сьогодні відмовилася слухати або голосувати за мою пропозицію про створення комісії з розслідування нападу на Одеський Майдан у ніч на 26 квітня. Замість цього Труханов запевнив, що завтра підпише наказ про громадську комісію, яка в короткі терміни проведе незалежне розслідування», – заявив Боровик.

Також він анонсував на сьогодні віче, на якому буде оголошено про створення альтернативної комісії із 7 осіб. За словами Боровика, комісія заслухає мера міста, муніципальні служби, які підозрюються в співучасті, а також учасників мітингу й тих, хто на них нападав.

Нагадаємо, вчора, після нічного розгону невідомими акції протесту проти мера Одеси Геннадія Труханова, приблизно о 12:00 працівники патрульної поліції намагалися розігнати учасників акції ще раз.

Раніше колишній народний депутат України Єгор Фірсов опублікував документи, що доводять факт наявності у мера Одеси Геннадія Труханова паспорта громадянина Російської Федерації.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО