Чубаров передумав з приводу мирних ініціатив щодо повернення Криму

Рефат Чубаров, глава Меджлісу кримськотатарського народу заявив, що для деокупації Криму не можна виключати й застосування військового фактору, закликавши НАТО збільшити свою присутність у Чорному морі.

Проте він, як і раніше, вважає, що найбільш ефективним є дипломатичний шлях, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «5 канал».

«Військовий фактор не може просто так бути відкинутий. Ми маємо робити свою частину «домашнього завдання» – зміцнення армії. Ми маємо приділяти особливу увагу флоту, щоб хоча б просто присутністю військової сили змусити Росію не займатися дурницями надалі, але в нас не вистачає сил», – вважає Чубаров.

Чубаров також висловив упевненість, що Україні слід приділити більше уваги співпраці з країнами Чорноморського басейну, оскільки ці країни «піддаються не меншу загрозу, ніж Україна». За словами Чубарова, до цих держав належать у першу чергу Болгарія, Румунія, Грузія та Туреччина.

Він також анонсував свою поїздку до Німеччини з метою зустрічі з низкою високопосадовців. «Я буду показувати не на словах, а на фактах, що їхні очікування, що Росія буде виконувати Мінські угоди, – ілюзія», – підкреслив лідер Меджлісу.

Як повідомлялося раніше, Міністерство юстиції Росії визнало Меджліс кримськотатарського народу екстремістською організацією.

У зв'язку з цим Рефат Чубаров заявив, що заборона діяльності Меджлісу в Криму найближчим часом викличе реакцію міжнародної спільноти, в тому числі ООН.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО