«Київенерго» залишиться публічним акціонерним товариством

Вчора, 25 квітня, відбулися загальні збори акціонерів ПАТ «Київенерго» та ПАТ «ДТЕК Крименерго», метою яких стала зміна типу товариства з публічного на приватне акціонерне товариство.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Фонду державного майна.

«25 квітня 2016 року в Києві відбулися загальні збори акціонерів ПАТ «Київенерго» та ПАТ «ДТЕК Крименерго», під час яких, серед іншого, акціонери мали розглянути питання про зміну типу товариства з ПАТ на ПрАТ», – наголошують у ФДМ.

За словами представників Фонду, вони також брали участь у зборах, але не голосували за відповідне питання про зміну типу товариства, завдяки чому воно не було ухвалене.

Також у ФДМ повідомили, що 22 квітня такі ж збори відбулися в Краматорську Донецької області. В них взяли участь акціонери ПАТ «ДТЕК Донецькобленерго». Представники Фонду не дозволили змінити тип товариства.

Водночас секретар Київської міської ради Володимир Прокопів заявив, що після закінчення контракту з «Київенерго» у 2017 році він особисто агітуватиме не продовжувати його. Прокопів додав, що в Київ будуть залучатися іноземні інвестори для надання таких послуг.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО