Мінкульт готує агентство по забороні проросійських артистів

Міністерство культури має намір створити агентство для заборони артистів з проросійською позицією.

Про це в інтерв'ю «Громадському» заявив міністр культури Євген Нищук, повідомляє «Слово і Діло».

«Є ідея про створення агентства, яке б здійснювало концертну, театральну та гастрольну діяльність. Функція якого ще була б в тому, щоб виробити ті закони, які б унеможливлювали гастролі, приїзди і професійну діяльність тих людей, які так висловлюються», – сказав Нищук.

Міністр зазначив, що список артистів, які помічені на антиукраїнських висловах, повинен бути створений з наступним накладенням санкцій на них.

«Однозначно список повинен бути, і дуже жорсткий, але я б його в колір не обрамляв. Я б його наповнював санкціями», – сказав Нищук.

За його словами, механізм накладення санкцій на таких артистів повинен бути результатом переговорів з СБУ і з іншими компетентними органами.

«Звичайно, люди, які принижують гідність української держави, спотворюють українську історію, наших героїв, – однозначно, їм не місце тут», – підкреслив Нищук.

Як раніше повідомлялося, Євген Нищук вважає, що Україна повинна захищати свій інформаційний простір.

Також в Міністерстві культури обіцяють організувати конкурс сценаріїв, за якими в результаті будуть зняті серіал і художній фільм на тему антитерористичної операції на Донбасі.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО