Порошенко домовився з Румунією про військову допомогу

Президент України Петро Порошенко висловив подяку Румунії за надання Україні військово-технічної допомоги в розмірі 250 тис. євро.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Президента України.

«Глава української держави висловив вдячність румунському уряду за рішення про надання Україні військово-технічної допомоги в сумі 250 тис. євро та за наданий Румунією внесок 500 тис. євро в роботу Трастового фонду Україна-НАТО з питань кібербезпеки», – йдеться в повідомленні.

Порошенко підкреслив, що таким чином Румунія демонструє принципову позицію в боротьбі України з російською агресією.

Президент України також обговорив із прем'єр-міністром Румунії Дачіаном Чолошем можливість розвитку транспортного сполучення між Україною та Румунією в дельті Дунаю.

Відзначимо, що сьогодні Петро Порошенко закликав румунського колегу Клауса Йоганніса прискорити підготовку угоди про інтерконнектори між газотранспортними системами двох країн.

Як повідомлялося раніше, Петро Порошенко та Клаус Йоганніс підписали документ про відновлення роботи українсько-румунської президентської комісії.

«Слово і Діло» зафіксувало 299 обіцянок Президента України Петра Порошенка. З них він виконав 120 (40%). Із повним переліком обіцянок Президента можна ознайомитися на сторінці.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО