Недовго без роботи: Демчишин увійшов до наглядової ради «Нафтогазу»

Екс-міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин був включений до складу наглядової ради НАК «Нафтогаз України» в якості представника Адміністрації Президента.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку та торгівлі, передає «Слово і Діло».

Як повідомляється, кандидатура Демчишина була узгоджена комітетом із призначення керівників особливо важливих для економіки підприємств.

Міністерство зазначає, що незалежна наглядова рада в «Нафтогазі України» створюється вперше в історії компанії та є складовою частиною загальної реформи системи корпоративного управління.

Зміни в корпоративному управлінні відповідають рекомендаціям Організації економічного співробітництва й розвитку з управління компаніями державної власності з метою зменшення ризиків політичного втручання в їхню роботу. Це також має створити систему управління держкомпаніями, яка відповідає сучасним уявленням.

«Реформа корпоративного управління «Нафтогазу» має стати успішним прикладом нового підходу до управління держпідприємствами поза політикою. Це забезпечить зняття будь-яких корупційних ризиків», – цитують у повідомленні МЕРТ слова глави відомства Степана Кубіва.

Раніше Демчишин розповів механізм впливу українських олігархів на Міненерго.

Нагадаємо, що цього року НБУ не витрачав резерви на покриття збитків «Нафтогазу».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО