ФДМ заблокував зміну форми власності компанії Ахметова

Фонд державного майна скористався своїм правом заблокувати рішення зборів акціонерів «ДТЕК Дніпроенерго» (Запоріжжя) про зміну форми власності з публічного акціонерного товариства (ПАТ) на приватне акціонерне товариство (ПрАТ).

Про це йдеться в повідомленні ФДМ, повідомляє «Слово і Діло».

«Представники ФДМ зареєструвалися на зборах та не голосували за ухвалення цього рішення, завдяки чому воно не було ухвалено», – йдеться в повідомленні.

Як відомо, 18 квітня 2016 року в Запоріжжі відбулися загальні збори акціонерів «ДТЕК Дніпроенерго», на порядку денному якого стояв пункт про зміну типу товариства з ПАТ на ПрАТ.

Держава в особі ФДМ володіє так званим блокуючим пакетом (25% + 1 акція) ПАТ, який дозволяє його власнику накладати вето на рішення ради директорів акціонерного товариства.

Таким чином, найбільший енергетичний холдинг в Україні ДТЕК, який належить Рінату Ахметову, планує консолідувати акції двох генеруючих компаній і чотирьох обленерго в своїй власності.

У ФДМ заявили, що не мають наміру підтримувати на зборах акціонерів пропозиції ДТЕК зі зміни форм власності низки енергетичних компаній із ПАТ на ПрАТ.

Водночас у ДТЕК відзначають, що зміна власності компаній обумовлена новими вимогами законодавства щодо критеріїв публічності компаній, що набувають чинності 1 травня 2016 року.

Нагадаємо, що аналогічні збори «ДТЕК Дніпрообленерго» мають відбутися сьогодні, 19 квітня.

Як повідомлялося раніше, Міністерство енергетики та вугільної промисловості України домовилося про постачання палива з державної холдингової компанії «Львіввугілля» на теплоелектростанції «ДТЕК Західенерго» Ріната Ахметова в розмірі 60-70 тис. тонн вугілля на місяць.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО