Гройсман буде йти на конфлікти заради власних політичних амбіцій – експерт

Андрій Дудаполітолог

ВР діяла легітимно, незважаючи на те, що було пакетне голосування.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Андрій Дуда, аналізуючи голосування у ВР та призначення прем'єр-міністром Володимира Гройсмана.

«Весь цей процес голосування був легітимним», – підкреслив він.

Щодо призначення Гройсмана, то, на переконання експерта, він не стане «ручним» для Президента.

«Гройсман дійсно наразі має перспективи для того, щоб його уряд став успішним. Керованим і залежним від Порошенка він не буде. Гройсман працюватиме на результат, амбіції в нього є. Прогнозувати складно, але не виключено, що він буде націлений на президентство», – розмірковує Дуда.

Політолог переконаний, що Гройсман буде йти на конфлікт заради власних політичних амбіцій, а в найближчі півроку він точно намагатиметься показати результат роботи свого уряду по лінії антикорупційних справ та залучення інвестицій.

Водночас експерт «Реанімаційного пакета реформ» Ярослав Юрчишин вважає, що в Раді створена «пакетна» коаліція.

«Тепер більшість рішень ухвалюватимуться великими пакетами. Так само, як, наприклад, призначення Гройсмана в пакеті з відставкою Яценюка. Найближчим часом очікуємо пакет щодо ГПУ», – констатував Юрчишин.

Відзначимо, що у 2006-2014 роках Гройсман був мером Вінниці, після чого перейшов до уряду на посаду віце-прем'єра – міністра регіонального розвитку та будівництва.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО