З майна дочки Ківалова зняли арешт

Суд зняв арешт з нерухомого майна екс-прокурора Подільського району Києва Сергія Нечипоренка, колишнього чоловіка Ірини Орехової, яка вважається позашлюбною донькою нардепа Сергія Ківалова.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Наші гроші».

Повідомляється, що Орехова подала клопотання про зняття арешту з майна її колишнього чоловіка через розлучення. Так, половина нерухомості Нечипоренка належить їй.

Цю нерухомість суд заарештував через те, що Нечипоренко спіймали на хабарі в 150 тисяч доларів за закриття кримінального провадження щодо розтрати 90 млн грн, виділених на рефінансування «Укргазбанку».

Журналісти відзначають, що слідчий прокурор Київської обласної прокуратури, який раніше клопотав за арешт майна Нечипоренка, не з'явився до суду, щоб спростувати доводи Орєхової. У ЗМІ нагадали, що Ірина Орехова є співзасновником Міжнародного гуманітарного університету, почесним президентом якого є Ківалов.

Саме на цей ВНЗ оформлений особняк на морському узбережжі в Одесі, в якому активісти знайшли портрети Сергія Ківалова. Сам Ківалов заперечував інформацію щодо будинку. ЗМІ назвали цей будинок «замком Гаррі Поттера».

Раніше «Слово і Діло» повідомляло, що Державна фіскальна служба в рамках кримінального провадження займеться перевіркою Національного університету «Одеська юридична академія», президентом якого є народний депутат Сергій Ківалов.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО