Томенко оскаржив позбавлення депутатського мандата

Микола Томенко оскаржив рішення «Блоку Петра Порошенка» про позбавлення його депутатських повноважень шляхом подання позову до Вищого адміністративного суду України.

Про це повідомили в прес-службі Миколи Томенка, повідомляє «Слово і Діло».

«Ми розуміємо, що в даному випадку мова йде про тривалий судовий процес, який закінчиться рішенням Європейського суду з прав людини», – підкреслив Томенко.

Йдеться про визнання неправомірним та скасування рішення ХІІ позачергового з'їзду партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» № 8-ПД від 25 березня 2016 року «Про дострокове припинення повноважень народного депутата України Миколи Томенка».

У прес-службі Томенка зазначають, що цієї номою Основного Закону встановлюється обов'язкова передумова дострокового припинення повноважень народного депутата у зв'язку з його виходом з фракції – наявність закону.

«За відсутності відповідного закону рішення з'їзду партії є недостатньою підставою для дострокового припинення повноважень народного депутата», – підкреслили в прес-службі Томенка.

Томенко також призводить висновок Венеціанської комісії, в якому йдеться про те, що «обов'язковість членства народного депутата в парламентській фракції або блоці порушує незалежність депутата і може вважатися неконституційною, беручи до уваги те, що члени парламенту повинні представляти весь народ, а не партії, до яких належать» (12-13).12.2003).

Нагадаємо, що народні депутати Микола Томенко та Єгор Фірсов вийшли з фракції партії «Блок Петра Порошенка» через незгоду з діями фракції. А 25 березня з'їзд партії «БПП» прийняв рішення про дострокове припинення повноважень Томенко і Фірсова в зв'язку з виходом зі складу парламентської фракції «БПП».

Як раніше повідомлялося, місця опальних депутатів БПП займуть Олександр Бригинець та Дмитро Білоцерківець.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО