Порошенко назвав умови проведення виборів на Донбасі

Президент України Петро Порошенко визначив умови проведення виборів у окремих районах Донецької та Луганської областей, серед яких виділив поліпшення ситуації з безпекою, введення поліцейської місії ОБСЄ та передачу під контроль України непідконтрольної ділянки державного кордону.

Про це він сказав на форумі «Боротьба України за свободу, яка триває» в будівлі Конгресу США, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс».

«Ми зацікавлені в тому, щоб розблокувати політичний процес і провести місцеві вибори на Донбасі», – підкреслив Порошенко.

Президент зазначив, що саме Росія має взяти на себе реалізацію пунктів Мінських угод у питаннях безпеки замість того, щоб продовжувати маніпулювати фразою «проведення місцевих виборів відповідно до законодавства України та міжнародних стандартів».

За його словами, розгортання поліцейської місії ОБСЄ на територіях ОРДЛО необхідне для гарантування безпеки до, під час і після виборів.

Як повідомлялося раніше, представник України в політичній підгрупі переговорного процесу в Мінську Роман Безсмертний оголосив перелік вимог української сторони до проведення виборів на Донбасі.

У січні Порошенко закликав прив'язати Мінські угоди до конкретних дат.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО