Кличко передумав проводити конкурс на посаду головного архітектора столиці

Міський голова Києва Віталій Кличко скасував конкурс на посаду директора департаменту містобудування й архітектури.

Своє рішення він пояснив численними спекуляціями навколо цієї теми, неврегульованістю процедур та фактом суміщення посад директора містобудівного департаменту й головного урбаніста, пише «Слово і Діло» з посиланням на Facebook Кличка.

«Розуміючи резонансність цього питання та відповідальність перед киянами, я ухвалив рішення призупинити роботу конкурсної комісії з відбору кандидатів», – зазначив столичний мер.

Кличко пояснив, що, вперше оголосивши відкритий конкурс на цю посаду (раніше головного архітектора Києва призначав особисто мер), він сподівався на чесний та прозорий конкурс, запросивши до комісії з його обрання громадських активістів, експертів, представників міжнародних організацій, КМДА, Київради та Антикорупційної ради при столичному голові.

«Та, на жаль, комісія зіткнулася з обставинами, які унеможливили ухвалення об’єктивного та справедливого для міста рішення. Зокрема – з відсутністю чітко прописаних процедур (бо конкурс проводився вперше). І також проблемною перешкодою у визначенні переможця конкурсу стало суміщення посад головного урбаніста та директора департаменту містобудування і архітектури. В процесі роботи усунути ці моменти не вдалося», – констатував Кличко.

Міський голова доручив членам конкурсної комісії допрацювати правила проведення конкурсу та ініціювати внесення змін до законодавства для розмежування функцій головного урбаніста (архітектора) Києва та директора містобудівного департаменту.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО