Сакварелідзе звільнили з ГПУ

Сьогодні Генеральна прокуратура України звільнила Давида Сакварелідзе, звинуватила його в службових порушеннях, а також скасувала його посаду.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу ГПУ.

Повідомляється, що в ГПУ неодноразово надходили звернення та депутатські запити про невідповідність роботи Сакварелідзе та його посади закону «Про прокуратуру».

«Також обґрунтованість рішення про встановлення зазначеної посади стала предметом судового оскарження в Окружному адміністративному суді міста Києва за позовом народного депутата України», – заявили в ГПУ.

У Генпрокуратурі також повідомляють, що видали наказ про ліквідацію посади заступника генерального прокурора України-прокурора Одеської області з одночасним встановленням посади прокурора Одеської області.

Генеральний прокурор Віктор Шокін притягнув Сакварелідзе до дисциплінарної відповідальності за «грубе порушення правил прокурорської етики, втручання в непередбаченому законодавством порядку до службової діяльності іншого прокурора, вчинення проступку, який ганьбить працівника прокуратури, невиконання та неналежне виконання службових обов'язків, звільнивши його з посади заступника генерального прокурора Україна-прокурора Одеської області та з органів прокуратури».

Раніше «Слово і Діло» повідомляло, що прокурор Генеральної прокуратури України Владислав Куценко звинуватив заступника генпрокурора Давида Сакварелідзе в порушенні закону.

Нагадаємо, народні депутати від фракції «Блоку Петра Порошенка» заявили, що їхня фракція прийняла рішення голосувати за відставку генерального прокурора України Віктора Шокіна.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО