«Укренерго» підписало угоду зі структурами Григоришина на 1 млрд грн

Держпідприємство «Національна енергетична компанія «Укренерго» уклало договір із ВАТ «Запоріжтрансформатор», що входить в орбіту впливу Костянтина Григоришина, на суму 928,5 млн грн.

Про це повідомила прес-служба компанії «Укренерго», передає «Слово і Діло».

«Сума контракту становить 928,5 млн грн, що на 1,1 млрд грн менше очікуваної вартості закупівлі», – йдеться в заяві.

Прес-служба «Укренерго» пояснює, що суттєвої економії вдалося досягти за рахунок забезпечення конкурентоспроможності, публічності та прозорості закупівлі.

«ДП «НЕК «Укренерго» отримало пропозицію, яка за своєю вартістю є найкращою не лише в Україні, але й у Європі за останні роки», – відзначають в компанії.

«Закуплені автотрансформатори та шунтуючі реактори кільквстю 22 одиниці будуть направлені на забезпечення надійної роботи електропідстанцій 330-750 кВ – ключових енерговузлів Об'єднаної енергосистеми України», – запевняють у прес-службі.

Нагадаємо, що питання підписання угоди із ЗТР порушив екс-член НКРЕКУ Андрій Герус. Він протестував проти розширення інвест-програми «Укренерго» на 2015 рік, а потім відстежував умови проведення тендеру. Таким чином, багато в чому завдяки його зусиллям вдалося досягти суттєвої економії бюджетних коштів.

Як повідомлялося раніше, ПАТ «Запоріжтрансформатор» виграло тендер на поставку трансформаторів НЕК «Укренерго».

У лютому Юрія Касіча, ставленика Костянтина Григоришина, звільнили з посади першого заступника директора «Укренерго» з оперативного управління.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО