Україна заощадила 1 млрд грн на закупівлі трансформаторів

Читать на русском
Загальна сума за трьома лотами становила 928,59 млн грн, що на 1,1 млрд грн менше від первинних заявок.

ПАТ «Запоріжтрансформатор» (ЗТР) виграло тендер на поставку трансформаторів НЕК «Укренерго».

Як повідомляється, за лотом №1 (750кВ) цінова пропозиція склала 335,302 млн грн, за лотом №2 (330кВ) – 571,407 млн ​​грн, за лотом №3 (лінійні трансформатори) – 21,881 млн грн. Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «РБК-Україна».

В ході торгів ПАТ «Запоріжтрансформатор» (ЗТР) запропонувало найкращу ціну. Загальна сума за трьома лотами становила 928,59 млн грн, що на 1,1 млрд грн менше від первинних заявок. «Сума тендеру – 2040 млн грн з ПДВ. За фактом проведення – 928 млн грн з ПДВ. Середня ціна трифазного трансформатора – $7,8 тис. за МВА (а не $21 тис., як було навесні). Економія – майже 1,1 млрд грн. Що й треба було довести», – пише у себе на сторінці в Facebook Андрій Герус, колишній член НКРЕКП.

Відзначимо, що заявки на участь у тендері із закупівлі трансформаторного обладнання НЕК «Укренерго» подали ЗТР, представництва ABB і Siemens в Україні, Daewoo International Corporation і ТОВ «Квант-Сервіс» (Полтава, представник Hyundai). До другого етапу тендера були допущені всі претенденти за винятком «Квант-Сервіс». Daewoo International Corporation вирішила не брати участі в тендерних торгах. Авансові платежі ЗТР становлять 40%, ABB – 80%, Siemens – 30%.

ПАТ «Запоріжтрансформатор» (ЗТР) – підприємство з виробництва силових масляних трансформаторів, електричних реакторів і керованих шунтуючих реакторів, розташоване в Запоріжжі. Входить до десятки найбільших світових виробників трансформаторного устаткування й займає 4% глобального ринку цієї продукції. З 2001 року входить до складу фінансово-промислової групи «Енергетичний стандарт» Костянтина Григоришина.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: