Як виконує свої обіцянки заступник генпрокурора Давид Сакварелідзе?

Давид Сакварелідзе перебуває на посаді заступника генерального прокурора України з лютого 2015 року. Через рік роботи він оприлюднив витяги з кримінальних проваджень, які були порушені проти нього та його команди.

Сьогодні заступник генпрокурора заявив, що проти слідчих, які розслідують справу «діамантових прокурорів», почалися кримінальні переслідування.

«Слово і Дело» вирішило проаналізувати виконання обіцянок Давидом Сакварелідзе.

На сьогоднішній день їх зареєстровано 9 – по три виконаних, невиконаних і тих, які перебувають у процесі виконання.

Провалив Сакварелідзе свої обіцянки представити план реформування прокуратури України 2 березня 2015 року, почати з 15 липня 2015 року конкурс на призначення 700 прокурорських посад і запустити тестування кандидатів у місцеві прокурори з 15 серпня минулого року.

Сам Сакварелідзе пояснював свої невдачі в ГПУ тим, що в самому відомстві йому заважали проводити реформи. Так це чи ні, але обіцянки, на жаль, не виконані.

Проте третину обіцянок Сакварелідзе все ж виконав. ГПУ з 20 липня 2015 року оголосила конкурс на посади місцевих прокурорів, співбесіди на посади в місцевих прокуратурах транслювалися онлайн і в Україні все ж запровадили посаду антикорупційного прокурора.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО