Сакварелідзе: проти моєї команди ГПУ порушила більше проваджень, ніж проти Януковича

Читать на русском
Заступник генерального прокурора Давид Сакварелідзе розповів, як ГПУ протидіє спробам змін у системі прокуратури.

Заступник генерального прокурора та прокурор Одеської області Давид Сакварелідзе заявив, що за 4 місяці проти працівників його команди Генеральна прокуратура порушила близько семи кримінальних проваджень.

Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«З великим жалем та іронією відзначив про себе, що проти наших працівників було порушено більше кримінальних проваджень, ніж проти Віктора Януковича», – заявив Сакварелідзе, уточнивши, що всього було близько 7 проваджень, включаючи відкриті, закриті й поточні.

Контрреволюція в Генпрокуратурі: Шокін пішов на конфлікт з СакварелідзеГПУ порушила кримінальну справу проти команди першого заступника генпрокурора Давида Сакварелідзе – слідчих, які проводили обшук у скандальних прокурорів-корупціонерів.

Він розповів, що одне з перших проваджень ГПУ почала відразу ж напередодні старту тестування кандидатів на посади місцевих прокурорів (серпень 2015 року). Зокрема, служба внутрішньої безпеки ГПУ почала розслідування з питання фінансування цього процесу з боку Євросоюзу та інших міжнародних донорів.

«Складалося враження, що ця служба, яка, до слова, підпорядковується безпосередньо генеральному прокурору, вже викорінила всі проблеми та порушення в системі прокуратури і єдина її турбота тепер – фінансування реформи», – зазначив заступник генпрокурора.

Приблизно у той же самий час ГПУ порушила кримінальне провадження щодо працівників з Генеральної інспекції, «щоб усіляко перешкодити, а в підсумку взагалі «розвалити» справу «діамантових прокурорів».

Відправляючи Сакварелідзе в Одесу, його хотіли позбутися – СаакашвіліПризначаючи Давида Сакварелідзе прокурором Одеської області, в Генпрокуратурі сподівалися позбутися його.

Нова хвиля внутрішніх розслідувань і допитів співробітників управління реформ, яке створив Сакварелідзе для супроводу процесу реформування ГПУ, почалася у січні цього року. «В даному разі вже зацікавилися тим, чому працівники управління реформ насмілилися «замахнутися» на бюджет прокуратури, а конкретно – намагалися з'ясувати, наскільки правильно та ефективно розподіляється фонд оплати праці, чи є якісь можливості для підвищення заробітних плат рядовим працівникам», – розповів Сакварелідзе.

За його словами, всі перераховані факти протидії змінам у системі ГПУ раніше не озвучувалися, оскільки суспільство дратують розмови чиновників про те, чому щось не виходить, або хтось їм заважає.

«Змушений визнати, що на сьогоднішній день на будь-які кроки, метою яких є зміни в системі, ГПУ відповідає каральними заходами в бік їх ініціаторів. Все це дає мені підстави зробити однозначний висновок – керівництво ГПУ збирається з таким же завзяттям, абсолютно не зменшуючи темпів, і в подальшому продовжувати свій «бій» із будь-якими спробами реформування системи», – резюмував Сакварелідзе.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: