Прокуратура Києва направила «справу Плотницького» до суду

Київська міська прокуратура направила обвинувальний акт щодо так званого «екс-міністра оборони ЛНР» Ігоря Плотницького на судовий розгляд.

Плотницького звинувачують у вчиненні терористичного акту, захопленні в заручники та викраденні старшого лейтенанта Збройних сил України Надії Савченко, повідомляє «Слово і Діло».

«Досудове розслідування, яке проводилося слідчим відділом ГУ СБУ у м. Києві та Київській області встановило, що підозрюваний 51-річний Ігор Плотницький на початку травня 2014 року створив та очолив незаконне збройне формування «Зоря», згодом його оголосили «міністром оборони ЛНР», – повідомляється на сайті Генпрокуратури України.

Згідно зі встановленими фактами, 17 червня 2014 року за злочинним наказом Плотницького бойовики очолюваного ним НВФ вчинили збройний напад на військовослужбовців 24-го батальйону територіальної оборони «Айдар» ВСУ, який на той момент виконував антитерористичну операцію на території Луганської області.

«У ході протистояння терористам вдалося захопити в полон старшого лейтенанта ВСУ Надію Савченко і вивезти її до Луганська, де вона тривалий час утримувалася в будівлі обласного військового комісаріату», – йдеться в повідомленні.

23 червня Надію Савченко проти її волі та з озброєним супроводом переправили через державний кордон України на територію Російської Федерації.

В результаті досудового розслідування Ігорю Плотницькому оголошено підозру в скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2 ст. 258 (терористичний акт) і ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) КК України.

Раніше ватажок самопроголошеної «Луганської народної республіки» Ігор Плотницький заявляв, що заплановані на 21 лютого вибори на окупованій частині Луганської області з великою ймовірністю відбудуться за законом, узгодженим з Києвом.

Нагадаємо, що конгресмен-республіканець від штату Алабама Мо Брукс заявив, що АП США повинна надати Україні летальну зброю та повернути окуповані території силою.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО