Експерт розповів, хто має найбільші шанси стати новим прем'єром

Вимоги Арсенія Яценюка, щоб йому надали нову програму дій, виходять за межі прав і компетенції прем'єра.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Кость Бондаренко, аналізуючи інформацію про те, що Арсеній Яценюк готовий поступитися посадою прем'єра за певних умов.

«Яценюк вимагає представити нову програму дій та нового прем'єра, під якого є 226 голосів. Але це не його справа, тому що не він призначає нового прем'єра. Це прерогатива Верховної Ради й лише вона може оцінювати програму дій, яку представлятимуть новий прем'єр та Кабмін. Тим більше, що програма дій – це колективний документ. Яценюк просто перевищує свої можливості та повноваження», – пояснив Кость Бондаренко.

Крім того, як розповів політолог, щодо можливих кандидатів на посаду прем'єра, то Гройсман лукавить, коли відсторонюється від прем'єрства.

«Найбільше шансів стати новим прем'єром якраз залишається у Гройсмана. В Яресько немає голосів, а Гройсман є найбільш компромісною фігурою. Тим більше, він має досвід керування великим містом. Він зможе знайти спільну мову як із «НФ», так і з «БПП», – констатував експерт.

«До Яресько є багато претензій. Її звязки з МВФ та американське походження викликають багато запитань. Тим більше, на посаді міністра фінансів їй мало що вдалося зробити. Їй бракує навіть розуміння функціонування Держапарату, тому що вона ніколи не працювала в управлінській сфері. Вона не керувала нічим, окрім своєї компанії», – аргументував політолог.

Також, як уточнив Бондаренко, Садовий бачить себе президентом, а інші кандидати надто дрібні для цього.

Як відомо, вчора Президент провів зустріч із лідером «Самопомочі» Андрієм Садовим в контексті його можливого прем'єрства, але мер Львова заявив, що не бачить себе прем'єр-міністром.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО