Призначення Бойка і Ахметова главами ОРДЛО досить імовірне – Найєм

Адміністрація Президента дійсно веде переговори з Юрієм Бойком і Рінатом Ахметовим про призначення їх главами окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО).

Про це заявив народний депутат від БПП Мустафа Найєм в ефірі телеканалу «112 Україна», повідомляє «Слово і Діло».

«Чув про те, що такі переговори ведуться. На той момент це були переговори про те, щоб якось влаштовувати там вибори. Яка кінцева мета цих переговорів, до чого прийшли в кінці я не знаю», – говорить Найєм.

Таким чином, інформація, яка була опублікована Сергієм Рахманіним щодо призначення Бойко і Ахметова главами в ОРДЛО, вельми вірогідна і заслуговує довіри.

Серед причин ведення таких переговорів Найєм назвав «великі ризиками і для Президента, і для тих людей, які готові це зробити».

«Ми, по-перше, повинні розуміти, що ми повністю віддаємо на відкуп ці території цим людям. По-друге, ми розуміємо ризик, який вже у нас був в історії, коли неконтрольовані території, на яких велася неконтрольована інформаційна політика ... в кінці кінців виявилися заангажованими межами контролю політичної влади в Україні», – пояснив нардеп.

Нагадаємо, що на сайті «Дзеркала тижня» з'явилася інформація про розгляд та веденні переговорів кандидатур Ріната Ахметова і Юрія Бойка в якості глав окремих районів Донецької та Луганської областей. Саме Віктор Медведчук запропонував президенту Петру Порошенку план, згідно з яким в ОРДЛО створять адміністрації, які очолять фігури, влаштовують як Київ, так і Москву.

Як раніше повідомлялося, Сергію Льовочкіну не вистачило впливу для перемоги «Опозиційного блоку» на південному сході України.

У грудні минулого року Мером Маріуполя стала людина Ахметова.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО