Президент не пов'язує виведення військ із Донбасу з місцевими виборами

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко вважає, що виведення іноземних військових формувань повинно відбуватися незалежно від термінів проведення місцевих виборів на Донбасі.

Президент України Петро Порошенко вважає, що виведення іноземних військових формувань повинно відбуватися незалежно від термінів проведення місцевих виборів на Донбасі.

Про це Глава держави заявив у ході інтерв'ю українським телеканалам 4 жовтня, передає «Слово і Діло».

«Ми наголошуємо, що виведення іноземних військ має відбутися зараз, без будь-якої прив'язки до виборів, і це чітко написано в мінських домовленостях, чітко підтверджено керівниками Франції та Німеччини і доведено до відома РФ», – підкреслив Порошенко.

Також Президент відзначив, що жодного так званого плану Мореля не існує, а є лише окремі положення, які можуть бути дотримані, однак є й такі, на виконання яких Україна не може погодитись.

Поки Україна відводить озброєння, бойовики це роблять лише на словах – спікер АПУкраїнська сторона почала відведення озброєнь калібром менше 100 мм, у той час, як відповідні кроки представників бойовиків на Донбасі поки документально не зафіксовані.

«Подальші кроки, а ми починаємо вірити, що вони можливі, – це повернення України на Донбас. Без цього повернути український суверенітет на Донбас неможливо. Без виборів, без політичного врегулювання, без виведення військ, без повернення українських ЗМІ, партій», – пояснив Порошенко.

Нагадаємо, в п'ятницю в столиці Франції відбулася зустріч Порошенка з Франсуа Олландом, Ангелою Меркель і Володимиром Путіним. За результатами зустрічі було погоджено питання про проведення виборів на окупованому Донбасі за українським законодавством. При цьому французький президент відзначив, що, найімовірніше, завершити виконання Мінських угод до кінця 2015 року не вдасться.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: