Київ збільшив податкові збори на 30% – Кличко

Бюджет столиці України – Києва збільшив надходження на 30% за рахунок впровадження електронного бюджетування в рамках програми «Smart City».

Про це в інтерв'ю інформаційному агентству «Укрінформ» заявив мер Києва Віталій Кличко, повідомляє «Слово і Діло».

«У той час, коли в країні в минулому році ВВП впав на 10%, ми отримали в бюджет Києва на 30% більше коштів», - говорить Володимир Кличко.

Кличко підкреслив, що зараз Київ входить в число 250-ти міст світу, які користуються електронним бюджетом в рамках програми «Smart City». «У нас кожен може подивитися в онлайн доступі надходження і витрати міського бюджету до бюджетів районів. Дитячі садки, школи, ЖЕК – все їх витрати прозорі», – каже мер.

За його словами, податкові збори збільшилися за рахунок тих коштів, які «крали і розтягували по кишенях».

У переліку своїх завдань Володимир Кличко бачить дії щодо впровадження публічності і прозорості всіх процесів, які відбуваються в управлінні столичними справами.

За його словами, на принципах прозорості зараз йдуть засідання комісій, інформація про тендери, документообіг, бюджет, а також проводяться відкриті конкурси на посади директорів комунальних підприємств.

Як раніше повідомлялося, Кличко звинуватив народних депутатів в «кришуванні» МАФів.

Нагадаємо, що Віталій Кличко дав доручення провести перевірку всіх будинків столиці, які знаходяться в аварійному стані.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО