Україна потребує незалежного від партій та олігархів прем'єра – Луценко

Голова фракції «Блоку Петра Порошенка» Юрій Луценко назвав основні характеристики майбутнього прем'єр-міністра України.

Про це Луценко заявив у ефірі телеканалу «112 Україна», передає «Слово і Діло».

«Ми потребуємо прем'єра, який має довіру суспільства як реформатор. Ми потребуємо прем'єра, який має довіру міжнародних кіл, в першу чергу Міжнародного валютного фонду, тому що негайно потрыбно стабілізувати фінансову ситуацію», – вважає Луценко.

Він також сказав, що майбутній прем'єр-міністр не має бути залежним від будь-яких партійних структур, щоб мати можливість призначати на посади технократів, а не людей за домовленістю.

«Ми повинні отримати прем'єра, який має відкритий і зрозумілий для суспільства план дій. Не загальні слова про поліпшення, а покроковий план за всіма напрямками реформ помісячно», – каже Юрій Луценко.

На думку голови фракції «БПП», коаліційну угоду можна доопрацювати, оскільки в ній немає конкретного плану виконання покрокових змін у країні. «В такому разі буде видно, хто справляється зі своєю роботою, а хто – ні. І тоді не буде звинувачень, хто суперреформатор і кому всі навколо заважають. Або навпаки – хто суперпарламентар і його ніяк ніхто не почує. Суспільству потрібен результат, а не дебати», – резюмував Юрій Луценко.

Раніше Юрій Луценко заявляв, що наступного тижня керівники парламентських фракцій мають почати переговори про створення нової коаліції під новий уряд.

Нагадаємо, що 2 березня Луценко дав Україні всього два тижні на формування нового складу Кабінету міністрів і парламентської коаліції.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО