У Міноборони побоюються висадки російських військових на азовському узбережжі

В Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України попередили, що на українській частині узбережжя Азовського моря можлива висадка військовослужбовців військово-морського флоту Росії.

Професійні військові РФ можуть прибути на неконтрольовану урядом територію України під виглядом сепаратистів Л/ДНР, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

Зокрема, за словами представника Головного управління розвідки Міноборони України Вадима Скібіцького, небезпека підсилення збройних формувань сепаратистів зростає на донецькому та маріупольському напрямках.

«Триває створення так званої Азовської флотилії. До її складу увійдуть катери та інші плавзасоби, які будуть базуватися в населених пунктах Сєдове, Новоазовськ та Безіменне», – розповів Скібіцький.

Наразі для формування зазначеної флотилії відібрані 7 баркасів і катерів.

«Враховуючи зазначене, зростає рівень загрози застосування сил і засобів Чорноморського флоту Російської Федерації для висадки на азовському узбережжі під виглядом дій підрозділів 1-го армійського корпусу», – констатував він.

Нагадаємо, сьогодні міністри закордонних справ країн «нормандської четвірки» повідомили що вчорашні переговори в Парижі не принесли помітних позитивних результатів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО