Савченко хочуть посадити на 23 роки

Прокуратура РФ просить засудити народного депутата від «Батьківщини» Надію Савченко до 23 років позбавлення волі.

Про це в своєму Twitter написав адвокат Савченко Ілля Новіков, повідомляє «Слово і Діло».

Зокрема, звинувачення в особі прокурора вимагає для Савченко 23 роки ув'язнення в колонії загального режиму, а також штраф на суму 100 тисяч рублів і судові витрати (в тому числі на перекладачів).

За версією звинувачення, Савченко стежила за групою цивільних осіб, серед яких були журналісти ВГТРК. Цю інформацію вона начебто передала у розташування батальйону «Айдар», після чого відбувся артобстріл, в якому й загинули російські журналісти. За словами адвокатів Савченко, у момент обстрілу вона перебувала в полоні й не могла скоригувати вогонь.

Нагадаємо, Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі працівників російського каналу ВГТРК під Луганськом у червні 2014 року, а також у незаконному перетині російсько-українського кордону.

Раніше адвокат української льотчиці Марк Фейгін заявив, що невдовзі вона може опинитися в Україні. «Обвинувальний вирок Савченко вирішений, оскільки питання її звільнення вирішене також. Переговори щодо її відправлення додому тривають», – повідомив Фейгін.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО