Луценко назвав дедлайн формування нового Кабміну

Лідер фракції «Блоку Петра Порошенка» Юрій Луценко заявив, що Україна має лише два тижні на формування нового складу Кабінету міністрів та парламентської коаліції.

Про це він написав у Facebook, повідомляє «Слово і Діло».

За словами Луценка, він мав дуже відверту розмову з керівництвом Європейського парламенту та Єврокомісії й отримав певні меседжі.

«Закриті зустрічі з керівництвом Європарламенту та Єврокомісії були дуже відвертими. Європа в шоці від мільйона сирійських біженців. Говорити про безвізовий режим для країни, що воює, в таких умовах – непопулярно. Голландські політики вимагають зупинити всі процедури до завершення референдуму щодо безвізового режиму для України», – зазначив він.

Як стверджує Луценко, деякі європейські політики дійсно втомилися від санкцій проти Росії і в умовах економічної кризи підтримують пропаганду Кремля, мовляв, «санкції б'ють не по Путіну, а по простих людях». Він також додав, що Євросоюз незадоволений процесом деолігархізації в Україні.

«Корупція та олігархія в Україні не подолані. В наступні 2-3 місяці уряд має усунути всіх партійних та олігархічних ставлеників з найбільших державних монополій, покінчити зі «смотрящими» на митниці та здійснити інші видимі антикорупційні кроки», – зазначив Луценко.

Крім того, політик заявив, що в України є два тижні для формування нової коаліції, нового технократичного складу Кабміну та голосування за поправки до закону про е-декларації. Луценко також нагадав, що Європа очікує на доформування Національного агентства із запобігання корупції.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО