Мінекології чекає від Порошенка указу про створення заповідника в Чорнобилі

Міністерство екології та природних ресурсів України очікує, що Президент України Петро Порошенко підпише указ про створення в Чорнобильській зоні відчуження біосферного заповідника.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це сьогодні на брифінгу заявила в. о. глави Мінприроди Ганна Вронська.

«Такий заповідник створюється указом Президента. Всі документи, які були потрібні від Міністерства екології, ми підготували, вони вже в Адміністрації Президента, і ми сподіваємося, що Президент підтримає цю ідею та підпише цей указ саме до 26 квітня, коли ми будемо відзначати 30-ті роковини Чорнобильської трагедії», – сказала Вронська.

За її словами, 10-кілометрова зона навколо АЕС збереже свій колишній статус, а на решті 200 тисячах гектарів нинішньої ЧЗО планується створити біосферний заповідник. Доступ на територію такого заповідника буде, як і раніше, обмежений.

Нагадаємо, ще минулого року прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк запропонував ліквідувати Державне агентство з управління зоною відчуження Чорнобильської атомної електростанції, а замість нього створити відповідний державний концерн і радіологічний заповідник.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО