Рішення за позовом «Нафтогазу» до «Газпрому» переноситься на 2017 рік

Розгляд за позовом НАК «Нафтогаз України» до «Газпрому» на предмет перегляду ціни природного газу в Стокгольмському арбітражі перенесено з лютого на вересень 2016 року, в зв'язку з чим рішення по ньому буде винесено на початку 2017 року.

Про це заявив директор з розвитку бізнесу «Нафтогазу» Юрій Вітренко в ефірі «Громадського радіо», повідомляє «Слово і Діло».

«На жаль, планувалося, що слухання в цій справі відбудуться в лютому цього року, але їх перенесли на вересень. Це означає, що рішення, на яке ми очікували восени, матимемо на початку наступного року», – сказав він.

Відзначимо, що «Нафтогаз» подав до Стокгольмського арбітражу два позови проти «Газпрому». У червні 2014 року – на $ 12 млрд за контрактом на поставку газу та в жовтні 2014 року – на $ 11,7 млрд, за контрактом на транзит.

«Газпром» подав проти «Нафтогазу» позов на $29,2 млрд за контрактом на поставку газу. Наприкінці 2015 року суми взаємних позовів зросли. На сьогодні загальна сума претензій «Нафтогазу» до «Газпрому» становить $25,7 млрд, а «Газпрому» до українського холдингу – $29,8 млрд.

Як раніше повідомляло «Слово і Діло», директор з правових питань національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» Ярослав Теклюк заявив, що після втрати контролю над «Чорноморнафтогазом» серед залишеного на півострові майна компанії є вишки, поклади нафти та газу, газопроводи, бурові платформи та судна.

Нагадаємо, що 18 лютого НАК «Нафтогаз України» ініціювала проведення переговорів з Росією щодо врегулювання спору щодо інвестицій компанії в АР Крим.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО