США знову нагадали Росії про необхідність виконувати Мінські угоди

Посол США в Україні Джозеф Пайєтт заявив, що санкції з Російської Федерації не будуть зняті доку вона не поверне Крим Україні.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на телеканал «ZIK».

«Анексія Криму не зникала з американського дипломатичного радара. Ця проблема в постійному діалозі з Росією. США не визнавали, не визнають і не визнаватимуть російську анексію півострова і це наша чітка політика. І прямо зараз ми зосереджені не в відновленні українського суверенітету, що є нашою довгостроковою метою, а над миром на Донбасі. З практичної точки зору це найперша вимога», — заявив Пайєтт в інтерв'ю журналістам каналу.

За словами посла, розмова з Росією про зняття санкцій з РФ можлива після повернення Криму Україні і дотримання Мінських домовленостей.

«Санкції проти Росії можуть бути переглянуті тільки тоді, коли Мінські домовленості повністю будуть реалізовані. Президент США Барак Обама промовив цю позицію в розмові з Путіним. Він також наголосив на особливій вимозі про надання спостерігачам ОБСЄ повного доступу по всій території України - до міжнародно визнаних кордонів. Жодна з цих речей не відбувається. Поки цього не станеться, ми не будемо говорити про послаблення санкцій», — сказав Пайєтт.

Нагадаємо, в січні цього року держсекретар США Джон Керрі заявив, що сподівається на виконання Росією Мінських домовленостей, яке дозволить зняти санкції проти Російської Федерації.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО