Міграційна служба США анулювала візи українським туристам

Міграційна служба США в паризькому аеропорту «Руассі Шарль Де Голль» анулювала американські візи групи туристів з України.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу посольства України у Французькій республіці.

«Це правда, що українцям вчора анулювали американські візи. Це була туристична група в складі 22 осіб, в тому числі 3 дітей віком 2, 12 і 16 років. Вони прямували транзитним авіарейсом через Париж в Маямі для подорожі круїзним лайнером. Згідно з наявними в США нормами, в аеропорту «Руассі Шарль де Голль» усіх пасажирів перевіряє міграційна служба США. Її федеральний працівник пояснив нам, що візи саме для цієї групи були анульовані, й тому людей мали повернути назад до Києва», – сказав консул посольства України у Франції Микола Собко.

Дипломат додав, що шестеро туристів, у тому числі дворічна дитина, які мали шенгенські візи, сьогодні вранці вилетіли до Києва.

Нагадаємо, згідно з вимогами Візового кодексу ЄС, з 23 червня 2015 року в Україні запроваджено обов'язкову процедуру збору біометричних даних заявників при оформленні шенгенських віз. Подати документи на візу, як і раніше, можна в консульствах і візових центрах країн-учасників шенгенської зони.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО