ЄС посилив заходи безпеки під час видачі шенгенських віз українцям

Читать на русском
З червня процес видачі шенгенських віз громадянам України в дипломатичних установах ЄС супроводжуватиметься збором відбитків пальців.

З 23 червня в дипломатичних установах Європейського Союзу в Україні буде запроваджено нову процедуру оформлення шенгенських віз.

Відтепер усі, хто бажає відвідати країни Європейського Союзу, повинні будуть здати відбитки пальців, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

Таку альтернативу біометричним паспортам європейці запровадили не лише в Україні, але й інших державах Східного партнерства: Азербайджані, Вірменії, Білорусі, Грузії, Молдові.

Відбитки зберігатимуться в базі даних протягом 59 місяців, після чого заявнику необхідно буде здати їх заново. Від цієї процедури звільняються лише діти віком до 12 років, особи, зняття відбитків пальців яких неможливе фізично, монахи, глави держав та їхні дружини, а також члени офіційних дипломатичних делегацій.

Нагадаємо, наприкінці 2014 року в Державній міграційній службі пообіцяли, що оформлення біометричних паспортів для виїзду за кордон в Україні почнеться з 1 січня 2015 року. Насправді прийом документів для їх оформлення стартував дещо пізніше – 12 січня. До того ж, новий вид закордонних паспортів виявився на порядок дорожчим, ніж обіцяв міністр юстиції Павло Петренко – понад 627 грн за умови оформлення протягом 30 днів.

Додамо, що Президент України Петро Порошенко наприкінці січня пообіцяв, що володарі біометричних паспортів зможуть уже в травні цього року відвідувати Шенгенську зону без віз.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: