Шенгенські візи через турфірми оформити стане складніше

Читать на русском
23 червня набирають чинності нові правила надання біометричної інформації при поданні українськими громадянами документів на шенгенські візи.

Без відбитків пальців отримати «шенген» у турагенціях буде неможливо. Тож охочим слід надати біометричні дані до візової інформаційної системи (VIS).

Громадяни України, які не здадуть відбитки пальців при поданні на шенгенську візу після 23 червня, не зможуть подавати візові документи до країн Шенгенської зони через туристичні агенції. Про це із посиланням на «ВВС-Україна» повідомляє «Слово і Діло».

За тиждень громадяни, які хочуть подати документи на отримання візи країни шенгенської зони, повинні будуть особисто приходити до консульських відділів, здавати там відбитки пальців і цифрове фото. Проте після цього вони упродовж наступних 59 місяців зможуть надалі подавати документи через туристичні агенції.

Інформація про біометричні дані українців, яка зберігатиметься у системі VIS, буде автоматично видалятися, якщо протягом 5 років заявник не подаватиметься на інші шенгенські візи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: