У ГПУ пояснили ситуацію зі слідчими у справі «діамантових прокурорів»

У Генеральній прокуратурі України пояснили, що виведення поза штат слідчих «групи Касько», що займалися справою екс-прокурорів Корнійця та Шапакіна – це технічний етап для їх перепризначення.

Про це заявив прокурор ГПУ Владислав Куценко, інформує «Слово і Діло» з посиланням на ZN.ua.

За словами Куценка, затримка виникла у зв'язку з тим, що генеральний прокурор, який повинен підписати їх перепризначення, перебуває у відпустці.

«На сьогоднішній день вони не перепризначені, по-перше, тому, що проходять внутрішню перевірку на безпеку, а по-друге, тому, що немає людини, яка повинна підписати накази про їх призначення, оскільки генпрокурор перебуває у відпустці», – розповів Куценко.

Член Генпрокуратури пояснив, що виведення поза штат згаданих працівників не слід сприймати як звільнення – вони нібито просто чекають призначення в ГПУ у зв'язку з розформуванням підрозділу, в якому вони значилися раніше.

«Жодна людина, яка займалася справою «діамантових прокурорів», не звільнена. Вони отримують зарплату, службові посвідчення не здавали, у них є робочі місця, кабінети, у них ніхто нічого не забрав. Просто вони вже не в старому управлінні, й іще не в новому. Коли через реформування були скасовані посади помічників генпрокурора, схожа ситуація була й щодо мене, до моменту перепризначення в інший департамент», – зауважив він.

Нагадаємо, вчора заступник генпрокурора Давид Сакварелідзе заявив, що співробітників ГПУ, які працювали під проводом Каська й вели справу Корнійця та Шапакіна, вивели за штат.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО