Заступник Пивоварського: «урядом технократів» прикрили дерибан у країні

Заступник міністра інфраструктури Роман Хміль заявив про відсутність політичної волі до процесу проведення реальних реформ.

Про це він розповів у інтерв'ю AIN, повідомляє «Слово і Діло».

За словами Хміля, уряд Майдану не впорався із завданням щодо різких змін у державі, а замість цього навпаки – «завалив країну».

«Було відчуття, що всі це зрозуміли, і ось тепер кличуть професіоналів до «уряду технократів», щоб, нарешті, взятися за діло. Рік по тому я можу сказати, що в цьому ніхто не був зацікавлений. Нами, як ширмою, завісили події, а дерибан продовжився», – зазначив він.

Водночас Хміль не звинувачує безпосередньо Президента України Петра Порошенка та прем'єр-міністра Арсенія Яценюка в корупції. «Я не стверджую, що вони особисто збагачуються або що у них стоїть таке завдання. Але вони не можуть не знати про те, що відбувається в їхньому оточенні. Вони не можуть не знати, що їхні «сірі кардинали» розставляють людей у держпідприємствах», – додав він.

Заступник міністра інфраструктури повідомив, що збитки деяких держпідприємств, як і раніше, великі, а кошти, які вони отримують, виводяться на фінансування політичних партій та особисте збагачення депутатів.

Крім того, чиновник звинуватив очільників держави та уряду в завалюванні роботи, що призвело до масштабної політичної та економічної кризи. Хміль зазначив, що без справжнього повного перезавантаження Кабміну в питаннях реформ навряд чи щось зміниться.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО