Петренко: місцева влада саботує децентралізацію повноважень із реєстрації бізнесу

Міністр юстиції України Павло Петренко заявив, що місцева влада саботує процес децентралізації повноважень із реєстрації бізнесу та нерухомості.

Про це він повідомив із трибуни Верховної Ради, повідомляє «Слово і Діло».

«Можу констатувати, що місцеві органи влади неактивно переймають на себе повноваження та грошові кошти за реєстрацію бізнесу й нерухомості. Хоча у них є повна мотивація, український парламент спільно з Мін'юстом передав їм понад мільярд гривень коштів, які вони отримують від адміністративних сервісів», – зазначив Петренко.

За його словами, лише 15 місцевих територіальних громад взяли на себе повноваження щодо децентралізації цих послуг. Петренко звернувся до мерів і голів обласних адміністрацій з вимогою завершити передачу всіх повноважень до 30 квітня 2016 року.

«З цієї трибуни я звертаюся до мерів українських міст, до керівників облдержадміністрацій: до 30 квітня поточного року вам необхідно перейняти всі повноваження з реєстрації бізнесу та нерухомості», – сказав міністр.

Нагадаємо, раніше Президент України Петро Порошенко підписав закон «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань», який передає повноваження з реєстрації бізнесу та нерухомості на місця.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО