Детективи Антикорупційного бюро затримали прокурора ГПУ

Детективи Національного антикорупційного бюро затримали співробітника Генпрокуратури, який намагався дати хабар за призначення на посаду до НАБУ.

Про це повідомили у прес-службі НАБУ, передає «Слово і Діло».

Затриманий прокурор пропонував 10 тис. доларів (близько 270 тис. грн) членам конкурсної комісії НАБУ. Ця сума пропонувалася за позитивне вирішення питання щодо працевлаштування на керівну посаду в НАБУ.

«Набір персоналу до НАБУ відбувається шляхом відкритого та прозорого конкурсу. Запевняю, що будь-які спроби підкупу членів конкурсних комісій отримають жорстку реакцію з боку Бюро, подібну до тієї, яка мала місце сьогодні», – наголосив директор НАБУ Артем Ситник.

Здійснювали операцію детективи спільно з бійцями Управління спеціальних операцій у приміщенні Київського національного університету ім. Т. Г. Шевченка згідно зі ст. 208 КПК України. Затримання проводилося за підтримки процесуального керівництва Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

Наразі у кримінальному провадженні проводяться невідкладні слідчі (розшукові) дії. Детективами Бюро готується для направлення до суду клопотання про обрання запобіжного заходу.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО