Росія повністю зупинила транзит українських фур

Міністерство транспорту Росії заявило про повне призупинення транзиту українських вантажних автомобілів через територію своєї країни.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Мінтрансу РФ.

«У зв'язку з продовженням блокування руху російських вантажних транспортних засобів територією України з 12.00 мск 16 лютого 2016 року на території РФ повністю припиняється рух українських вантажних транспортних засобів, що здійснюють транзитні перевезення вантажів», – заявили в прес-службі відомства.

Також повідомляється, що на території Російської Федерації наразі затримано 324 вантажних автомобіля, зареєстрованих в Україні.

Про це повідомили в «Ространснадзорі».

«Станом на 10:00 16.02.2016 р. на території Росії затримано 324 автотранспортних засоби, що належать українським перевізникам. Більшість автомобілів затримано на території Центрального та Північно-західного федеральних округів. Випадків вчинення протиправних дій з боку водіїв автомобілів не зареєстровано», – заявили в російському відомстві.

У «Ространснадзорі» кажуть, що українські фури затримуються до отримання додаткових вказівок від Міністерства транспорту Російської Федерації.

«Інспектори... в ході здійснення транспортного контролю вантажних автотранспортних засобів, зареєстрованих в Україні, складають протокол вилучення з описом документів і відправляють автотранспортний засіб на спеціалізовану стоянку», – повідомляють у «Ространснадзорі».

Нагадаємо, вчора прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв не виключив заборони на рух територією РФ усіх видів транспорту з території України.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО